RĂVĂȘITUL OILOR

 
Transportation

Sărbătorim ,,RĂVĂȘITUL OILOR’’
și Festivalul Brânzei și Pastramei la Bran

Excursie 1 zi

Data:   duminica 24 septembrie 2023

Preț excursie: 140 Lei /persoana 

 

„Alesul Oilor” sau „Răvăşitul Oilor” marchează sfârșitul anului pastoral în perioada în care ciobanii coboară cu turmele de oi din munți pentru a fi redate proprietarilor.  Este cea mai  mare sărbătoare care se desfășoară în pitorească zonă a Branului dar şi în întregul ținut al Țării Bârsei.

“Răvăşitul Oilor” este un eveniment vechi de 50 de ani, completându-se mai recent cu “Festivalul Brânzei și al Pastramei“. Participanții la eveniment au prilejul să cânte, să danseze și să mănânce felurite preparate, să cunoască tradițiile şi obiceiurile pastorale dar şi un adevărat festin culinar cu bucate alese cum ar fi: pastramă de oaie, bulz, brânzeturi de tot soiul şi multe alte surprize pregătite la ceaun.

Tot cu acest prilej meșterii populari din toată țara își expun obiectele tradiționale: ceramică, obiecte de port popular, țesături, sculpturi etc.

PROGRAM EXCURSIE:
Întâlnire la ora 6:15 în București – Parcul Carol (Fantana Zodiac).

Plecare la ora 6:30 pe Valea Prahovei. Ajunşi în Țara Bârsei, în depresiunea Branului, ne vom bucura de acest minunat festival, vom socializa și ne vom delecta cu deliciile culinare tradiționale.

Zăbovim aici pentru câteva ore, timp în care avem posibilitatea să vizităm și Castelul Bran care se află peste drum de Festival.

Sosire în București în cursul serii în funcție de trafic.

SERVICII INCLUSE:
• Călătorie cu autocar

TARIFUL NU INCLUDE:
• Cheltuilei personale.

SUPLIMENTE si REDUCERI:

• Copiii sub 12 ani (neîmpliniți), reducere 20 lei.

 

140 lei/persoana

 Călătorie cu autocar

• Cheltuilei personale.

 

SUPLIMENTE si REDUCERI:

• Copiii sub 12 ani (neîmpliniți), reducere 20 lei.

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.