3
 
Transportation
TripAdvisor 3.5 Tripadvisor Score: 3.5
Special offer
from
 
350
/persoana

 

Pelerinaj in Grecia cu  5 nopti de cazare

Meteora , Muntele Athos(Croaziera) , Evia , Paralia Katerini

15.03.2024, 15.11.2024

 

ZIUA 1  Plecam din Bucuresti la ora 20:00,pe ruta Bucuresti-Giurgiu – Ruse - Sofia – Promahonas.

ZIUA 2  Vom ajunge in Salonic la ora 08:00 aproximativ, mai tarziu vom vizita centrul istoric,apoi biserica Sf. Dimitrie Izvorul de Mir (unde se afla si moastele Sfantului Dimitrie si cele ale Sfintei Anisia)si  biserica Sf. Teodora.ne vom inchina la moastele Sfantului Vasile cel Nou in biserica Sf Sofia si la moastele Sf Grigorie Palama, care se afla in Catedrala Mitropolitana din Salonic. Vom vizita Arcul lui Galerius (monument ridicat in anul 304 d.Hr., din porunca imparatului Galeriu in amintirea victoriei romanilor asupra Persilor din anul 297), si Turnul Ald,simbolul orasului Salonic. Ne vom cazare cu mic dejun in Paralia Katerini.

ZIUA 3  Vom lua micul dejun, apoi ne indreptam catre complexul monahal Meteora (2-3 manastiri),vom vizita un atelier de icoane si ne vom cazare in Kalambaka sau Trikala.

Ziua 4  Vom lua micul dejun, apoi mergem catre Volos unde vom mai vizita si Katoxeia sau Braul Maicii Domnului. Traversam Insula Evia. Manastirea Sfantul Ioan Rusu este o manastire ortodoxa din Insula Evia, Grecia. Biserica manastirii adaposteste moastele  Sfantului Ioan Rusu,iubit de intreaga lume,pentru nenumaratele lui minuni.

Evia este cea de-a doua mare insula greceasca, dupa Insula Creta, avand o lungime de 175 de kilometri, o latime cuprinsa intre 6 si 45 de kilometri si o suprafata totala de 3.660 de kilometri patrati. Dintre insulele mediterane estice, doar insulele Cipru si Creta sunt mai mari decat aceasta.

Biserica Sfantul Ioan Rusul, din localitatea Procopie, aflata la o distanta de 43 de kilometri de localitatea Rovies. Cazare cu mic dejun in Evia

Ziua 4  Vom lua micul dejun,iar apoi ne continuam drumul si mergem spre Portul Pireu (cel mai mare si cel mai important port al Greciei) de unde vom traversa catre Insula Aegina si vizitam Manastirea Sf. Nectarie.

Manastirea Sfantului Nectarie se afla la o distanta de aproximativ sase kilometri fata de orasul Eghina. Biserica centrala a manastirii, numita si "Catedrala Sfantul Nectarie", este una dintre cele mai mari si spatioase catedrale ortodoxe din Grecia.

Manastirea a fost ridicata pe ruinele unei manastiri bizantine mai vechi.

Sfantul Nectarie s-a nascut in ziua de 1 octombrie 1846, in localitatea Silivri, in Tracia, si a adormit in Domnul in data de 8 noiembrie 1920, pe cand se afla in Atena.Acesta s-a nascut intr-o familie saraca de pe malul marii Marmara.

Dupa ce vizitam manastirea Sf. Nectarie din Aegina,ne vom cazare cu mic dejun la insula Aegina.

Ziua 5  Luam micul dejun, dupa traversam cu Ferry din Aegina catre Pireu si ne indreptam catre Paralia Katerini.

Vom merge spre Multele Olymp,unde vom vizita manastirea Sf, Efrem Sirul.

Mănăstirea „Sfântul Efrem Sirul” se află în apropierea localităţii Kontariotissa, de la poalele muntelui Olimp.

Mănăstirea „Sfântul Efrem” impresionează prin arhitectura de influenţă bizantină; toate clădirile aşezământului sunt acoperite cu cărămidă roşie. Odată ajuns aici, pelerinul merge pentru a se închina în biserica mare a mănăstirii unde se păstrează, cu mare evlavie, mâna dreaptă a Sfântului Efrem Sirul.Un alt loc de închinare din mănăstire este paraclisul Sfintei Irina Hrisovalantou.Urmeaza sa ne cazare cu mic dejun in Paralia Katerini.

Ziua 6  Vom lua micul dejun si apoi ne vom intoarce spre Romania,dar nu inainte de a mai face inca o oprire in Bulgaria, la Manastirea Rila cu moastele Sf. Ioan.

Manastirea Rila este cea mai mare si mai cunoscuta manastire ortodoxa din Bulgaria. Aceasta este situata in partea de nord-vest a Muntilor Rila, la o altitudine de 1147 de metri deasupra nivelului marii, in valea Raului Rilska, la 117 kilometri mai la sud de capitala Sofia.

Intemeiata in secolul al X-lea, Manastirea Rila este privita ca una dintre cele mai importante monumente culturale, istorice si arhitecturale ale Bulgariei.

Plecam catre tara,vom ajunge in functie de formalitatile vamale si de conditiile de trafic.

 

Preț: 350 euro/persoana,

suplimentul pentru camera single este de 100 euro.

TARIFUL INCLUDE:

-         transport cu autocar modern;

-         5 nopti cazare cu mic dejun, la hotel 2/ 3 stele, camera dubla sau tripla (clasificare locala)

-         vizite ghidate – insotitor grup din Romania

-         Ferry boat :   Pireu –Aegina- Pireu,

-      Ferry boat :   Agiokampos- Glifa.

TARIFUL NU INCLUDE:

-          asigurarea medicala de calatorie

-          taxa de oras – aprox 2 euro/persoana/ noapte

-          intrari la muzee sau alte obiective turistice

-          alte vizite decat cele prevazute in program

  

 

 

 

 

Don't miss our special offer

You must agree to the conditions for processing your personal data.