Ziua 1
Bacau - Roma Intalnire pe aeroportul Bacau cu 2 ore inainte de zbor, decolare spre ROMA la orele 14:05. Sosim la 15:25 pe aeroportul Ciampino - transfer si cazare hotel Roma. Supranumita Cetatea Eterna, capitala impresioneaza prin istoria bogata si monumentele lasate mostenire milioanelor de turisti care o viziteaza an de an. Dupa acomodare, iesim intr-un tur de seara spre Fontana di Trevi unde ne putem pune si o dorinta. Daca ajungi la Roma, nu ai cum sa ratezi acest obiectiv turistic, fiind si cea mai mare fantana in stil baroc din lume. Fontana di Trevi a fost proiectata in anul 1735 de Nicolo Salvi, fiind mai mult decat o cadere de apa; fantana este un triumf al arhitecturii, unde apa devine protagonistul principal. In centru se poate vedea o trasura in forma de scoica trasa de doi cai de mare, cei doi cai fiind ghidati de doi tritoni, iar din mijlocul bazinului se ridica o statuie maiestuasa care reprezinta oceanul. Zilnic se arunca monezi in valoare de aproape 3.000 de euro in Fontana di Trevi, adica undeva la 21.000 de euro pe saptamana. Cazare in Roma.

Ziua 2
Colloseum, Forul Roman si Piata Spagna Tur pietonal cu ghid. Ne deplasam cu metroul catre centru - incepem turul cu Piazza Venezia, cu impresionantul monument dedicat Regelui Victor Emmanuel al II lea, continuam cu Dealul Capitolin si Columna lui Traian. Urmand vestita artera Via del Corso ajungem la Sant-Ignazio - principala biserica a iezuitilor, unde ne bucuram de arhitectura monumentala, iar urmatoarea vizita o vom face la Pantheon, dar si o pauza de pranz, pentru a degusta din deliciile gastronomiei italiene. Mai deprate, descoperim celebrul Colloseum, simbolul Romei, cel mai mare amfiteatru din Imperiul Roman. Construit de cei trei imparati Titus, Vespasian si Domitian, acesta a gazduit luptele cu gladiatori pana la sfarsitul imperiului. Serveste ca fortareata pe toata durata Evului Mediu, iar incepand cu secolul XIX incepe un proces de conservare care continua si in zilele noastre. Aceasta structura puternica este unul dintre cele mai renumite si iconice repere din lume iar o calatorie la Roma nu ar fi completa fara a vizita Colosseumul. Cunoscut si sub denumirea de Amfiteatrul Flavian, Colosseumul a fost construit intre anii 70-80 d.Hr. si se estimeaza ca ar fi avut 80.000 de spectatori in zilele de glorie. Aceasta cladire a fost folosita pentru a organiza jocuri, turnee de gladiatori si alte forme de divertisment si ar fi fost frecventata in mod regulat de imparatii romani. Situat la sud-vest de gara principala a terminalului, Colosseumul este usor accesibil si are o statie de metrou in imediata apropiere. Minuneaza-te de aceasta faimoasa structura din toate unghiurile si asigura-te ca infrunti cozile si paseste inauntru pentru a aprecia cu adevarat enormitatea acestui loc antic. In imediata apropiere, Forumul Roman ne asteapta sa ii descoperim vestigiile precum Templul lui Saturn, Curia unde Senatul se reunea, Basilica Julia, Rostra unde se tineau discursurile si Templul lui Vespasian si Titus. Dupa-amiaza ne deplasam spre Piazza Spagna cu frumoasele trepte, o zona de cumparaturi unde vom avea timp liber. Piata Spaniei este o frumoasa piata ce dateaza din secolul al VIII lea, situata pe Colina Pincio, fiind conectata cu biserica prin monumentul Escalinata de Trinidad del Monti, loc de intalnire a tinerilor, artistilor si boemilor capitalei italiene. Urcand scarile, vei descoperi o minunata priveliste a orasului. Este probabil cea mai atractiva si cea mai vizitata piata dintre toate obiectivele turistice ale Romei. Cazare in Roma.

Ziua 3
Vatican Dimineata ne indreptam spre Piazza Navona si Castel Sant-Angelo, impunatoarea cladire la malul Tibrului, folosita ca refugiu papal in caz de pericole. Construit de Hadrian ca mausoleu, acesta a fost fortificat si inclus in zidurile Aureliene din jurul Romei. Un coridor secret face legatura dintre Vatican si castel, cunoscut sub numele de Passetto di Borgo si este folosit de Papa Clement al VII-lea, pentru a se retrage in timpul invaziei lui Charles de Bourbon. La ora 13:00 suntem asteptati la Vatican, resedinta Bisericii Catolice, care gazduieste unele dintre cele mai importante opere de arta semnate de Leonardo da Vinci, Rafael, Giotto si Caravaggio in Muzeul Vaticanului si capodopere precum Bazilica Sfantul Petru si Capela Sixtina. Vatican este cel mai mic stat independent din lume, dupa populaeeie si suprafaeea avand doar 44 de hectare si o populaeeie de aproximativ 840 de persoane. Practic, Vaticanul este un oras-stat care ocupa un cartier din Roma. Este condus de catre episcopal Romei, Papa, Vaticanul fiind o regiune de importaneea mondiala cand vine vorba de religia catolica. Vaticanul este o regiune formata din biserici, muzee si cladiri de importaneea religioasa. Numeroase picture si sculpturi din Vatican sunt renumite in lume, avand o importaneea majora in zona. Milioane de turisti de pe intreg Globul ajung anual in Vatican pentru a vizita o multitudine de obiective turistice. Economia regiunii se bazeaza in totalitate pe vanzarea de suveniruri si amintiri turistice, taxele pentru accesul la muzee, dar si pe fonduri din comercializarea unor publicaeeii. In opinia noastra, acest obiectiv este de neratat! Dupa vizita ghidata, timp liber la dispozitia turistilor. Cazare in Roma.

Ziua 4
Napoli (optional) Timp liber la dispozitia turistilor sau, optional, excursie la Napoli. Napoli este o energie bruta, cu un ritm alert, un loc cu arta si panorame care trezesc sufletul, conversatii spontane si o eleganta neasteptata Vom face o incursiune in forfota si haosul atat de pitoresc din Napoli, un oras atat de italienesc incat, practic a devenit aproape un cliseu - un oras al pizzeriilor, al operei, al pietelor aglomerate, al Sophiei Loren (nascuta in apropiere), un oras microbist, religios si familist. Urmam traseul turistic clasic si ne oprim pentru poze la Castel Nuovo, Teatrul San Carlo, Palatul Regal si in Piata Plebiscitului. Construirea Nuovo Castel, numit si Maschio Angioino, a inceput in 1279 sub domnia lui Carol I de Anjou, pe baza unui plan realizat de arhitectul francez Pierre de Chaule. Pozitia strategica a castelului a facut din acesta nu doar o resedinta regala, dar si o fortareata. Inca de la inceput, a fost numit si Castrum Novum. In timpul domniei lui Robert de Anjou, castelul a devenit un centru de cultura si de ospitalitate, aici venind frecvent artisti, medici si oameni de litere, printre care Giotto, Petrarca si Boccaccio. Sub dinastia aragoneza, inceputa de catre Alfonso V, in 1442, cetatea a fost modificata pentru a rezista unor posibile atacuri. Alfonso V, la fel ca predecesorii sai, a folosit Nuovo Castel ca resedinta regala. In timpul aragonezilor, castelul a cunoscut trecerea de la castel medieval la cetate, asa cum arata si astazi. Structura aragoneza a cladirii este masiva, iar nn arc de triumf celebru, proiectat de Francesco Laurana, a fost adaugat la poarta principala pentru a sarbatori intrarea lui Alfonso in Napoli. De asemenea, intr-o sala a castelului a avut loc celebra conspiratie impotriva baronilor care au participat la o conspiratie impotriva lui Fernando I de Aragon. Regele a invitat baronii pentru o sarbatoare, dar, la un moment dat toate usile salii au fost inchise si toti baronii au fost arestati si mai tarziu executati. Sala Baronilor a fost sediul Consiliului din Napoli pana in 2006. Castelul este astazi locul de desfasurare a unor evenimente culturale si gazduieste Muzeul Municipal. Timp liber in renumitul cartier spaniol pentru vizite individuale si servirea mesei. Spre seara, ne deplasam inapoi in capitala Italiei. Cazare in Roma.

Ziua 5
Roma - Bacau Timp liber la dispozitia turistilor pentru vizite individuale. La orele 12:30 ne intilnim cu grupul pentru transfer catre aeroport. Zbor compania WizzAir direct Roma - Bacau cu orarul 16:00 - 19:20.


70 Euro reducere pentru plata integrala pana la 05.01.2024

Pret: 539 EURO
Supliment single: 180 EURO

IMBARCARE DIN Bacau

PRETUL INCLUDE
- Bilet avion (AeroItalia) cu bagaj de cala inclus (23 kg)
- 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3*
- Transfer aeroport - hotel - aeroport
- Ghid-insotitor din partea agentiei

NU SUNT INCLUSE IN PRET
- Ghid local in Vatican
- Transportul local (metrou sau autobuz)
- Asigurarea medicala & storno (recomandata)
- Taxe de intrare la obiectivele turistice si nici ghizii locali pentru acestea
- Taxe hoteliere (se achita direct de turist la receptia hotelurilor)

EXCURSII OPTIONALE
- Napoli: 70 Euro/pers.

CONDITII FINANCIARE

TARIF FLEXI

TERMENE DE PLATA:
- 30% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
- 30% din pretul pachetului turistic, in intervalul cuprins intre ziua 3 de la data inscrierii turistului si 45 zile inainte plecarii;
- 40% din pretul pachetului turistic, cu minimum 21 zile inainte de plecare.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
- Anulare gratuita, daca renuntarea se face cu 30 zile inainte de plecare;
- 50% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face in intervalul 30-21 zile inainte de plecare;
- 100% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face cu cel putin 20 zile inainte de plecare.

TARIF EARLY

TERMENE DE PLATA:
- 50% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
- 50% din pretul pachetului turistic pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
- 50% din pretul pachetului turistic, dupa primirea serviciilor comandate, daca renuntarea se face pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei;
- 100% din pretul pachetului turistic, dupa primirea serviciilor comandate, daca renuntarea se face dupa expirarea termenului de valabilitate a ofertei.

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Avion Bacau - Roma
Transport Avion Roma - Bacau

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Cluj Napoca catre ROMA & NAPOLI, 5 zile, Toate locatiile, Italia

Verifica tarife si disponibilitate